Πρέπει να διαγράψετε αρχεία από το Dropbox και πώς να το κάνετε;

Το Dropbox είναι μια δημοφιλής πλατφόρμα αποθήκευσης που βασίζεται σε σύννεφο και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποθηκεύσετε τα σημαντικά αρχεία σας και να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά από απόσταση σε οποιαδήποτε συσκευή.

Με την πάροδο του χρόνου, ίσως χρειαστεί να σκεφτείτε τη διαγραφή των αρχείων που δεν χρειάζεστε πλέον. Κάτι τέτοιο έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:



0x00000008
  • Μπορείτε να ελευθερώσετε χώρο αποθήκευσης στον λογαριασμό σας.
  • Δεδομένου ότι θα έχετε περισσότερο ελεύθερο χώρο αποθήκευσης, δεν θα χρειαστεί να κάνετε αναβάθμιση σε πιο ακριβό πακέτο.
  • Μπορείτε να διατηρήσετε οργανωμένα τα αρχεία και τους φακέλους σας.
  • Δεν θα χρειαστεί να ταξινομήσετε ασήμαντα αρχεία.
  • Ανάλογα με το πρόγραμμα λογαριασμού Dropbox, μπορείτε να ανακτήσετε τα διαγραμμένα αρχεία μέσα σε μια δεδομένη χρονική περίοδο.

Υπάρχουν μειονεκτήματα στη διαγραφή αρχείων από το λογαριασμό μου στο Dropbox;



Πριν διαγράψετε ένα αρχείο ή φάκελο, πρέπει να λάβετε υπόψη τα εξής:

  • Για να ελευθερώσετε λίγο χώρο, θα πρέπει να διαγράψετε οριστικά τα αρχεία.
  • Υπάρχει ένα όριο στον αριθμό των αρχείων που μπορούν να διαγραφούν ταυτόχρονα. Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να μην μπορείτε να διαγράψετε όσα θέλετε.
  • Αφού διαγράψετε προσωρινά αρχεία, δεν μπορείτε να τα ανακτήσετε μετά τη λήξη της δεδομένης χρονικής περιόδου.
  • Εάν διαγράψετε ένα αρχείο μόνιμα, δεν θα μπορείτε πλέον να το ανακτήσετε.
  • Τα αρχεία σε έναν κοινόχρηστο φάκελο δεν μπορούν να διαγραφούν οριστικά, εκτός εάν τα καταργήσετε αμέσως μετά την προσθήκη τους.

Πόσο καιρό αποθηκεύονται τα διαγραμμένα αρχεία στο Dropbox;



Το Dropbox αποθηκεύει διαγραμμένα αρχεία και προηγούμενες εκδόσεις σε περίπτωση που θέλετε να τα ανακτήσετε. Ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα, μετά το οποίο διαγράφονται μόνιμα από τους διακομιστές αποθήκευσης και δεν μπορείτε πλέον να τα ανακτήσετε ή να τα επαναφέρετε.

Η περίοδος ανάκτησης αρχείων εξαρτάται από τον λογαριασμό σας στο Dropbox:

  • Έχετε 30 ημέρες εάν χρησιμοποιείτε το Dropbox Plus ή το Dropbox Basic. Ωστόσο, οι χρήστες του Dropbox Plus που αγοράζουν εκτεταμένο ιστορικό έκδοσης έχουν έως και 12 μήνες πριν από την οριστική κατάργηση των διαγραμμένων αρχείων.
  • Οι επαγγελματικοί λογαριασμοί μπορούν να ανακτήσουν αρχεία για έως και 120 ημέρες μετά τη διαγραφή τους. Και σε επαγγελματικό λογαριασμό, η χρονική περίοδος επεκτείνεται σε 180 ημέρες.

Πώς να διαγράψετε αρχεία από το Dropbox

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το κάνετε αυτό, δηλαδή μέσω του υπολογιστή-πελάτη της επιφάνειας εργασίας σας, μέσω της εφαρμογής για κινητά και στο Dropbox.com.



1. Τρόπος διαγραφής αρχείων με χρήση του προγράμματος-πελάτη Dropbox Desktop

Ακολουθήστε αυτά τα εύκολα βήματα:

πρέπει να τρέχει ατμός για να παίξει αυτό το παιχνίδι
  1. Ανοίξτε τον υπολογιστή-πελάτη σας Dropbox.
  2. Εντοπίστε το αρχείο που θέλετε να διαγράψετε και κάντε δεξί κλικ πάνω του.
  3. Επιλέξτε Διαγραφή από το μενού περιβάλλοντος.

Εναλλακτικά, μπορείτε να μεταφέρετε και να αποθέσετε το αρχείο στον Κάδο ανακύκλωσης του υπολογιστή σας.

  1. Θα λάβετε μια προειδοποίηση που θα σας ρωτά αν θέλετε να διαγράψετε το αρχείο. Κάντε κλικ στην επιλογή 'Διαγραφή παντού' για να διαγράψετε το αρχείο από τον λογαριασμό σας.

Σημείωση:



Κάντε κλικ στην επιλογή 'Εμφάνιση επιλογών συγχρονισμού' εάν θέλετε να ελευθερώσετε λίγο χώρο στον σκληρό σας δίσκο αντί να διαγράψετε το αρχείο από τον λογαριασμό σας στο Dropbox.

2. Πώς να διαγράψετε αρχεία στο Dropbox.com

Εδώ πρέπει να κάνετε:

  1. Εκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης ιστού.
  2. Επισκεφτείτε το Dropbox.com και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας.
  3. Εντοπίστε το αρχείο που θέλετε να διαγράψετε. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες από τη δεξιά πλευρά.
  4. Επιλέξτε Διαγραφή από το μενού περιβάλλοντος.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Διαγραφή όταν εμφανιστεί το μήνυμα επιβεβαίωσης.

Τρόπος οριστικής διαγραφής αρχείων από το Dropbox



Η μόνιμη διαγραφή ενός αρχείου είναι ο μόνος τρόπος για να ελευθερώσετε χώρο στο λογαριασμό σας. Για να το επιτύχετε αυτό, θα πρέπει να μεταβείτε στον ιστότοπο του Dropbox στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Το ίδιο ισχύει και όταν θέλετε να ανακτήσετε ένα διαγραμμένο αρχείο.

Σημείωση: Ο διαχειριστής μιας ομάδας Dropbox Business έχει τη δυνατότητα να αποτρέπει τους χρήστες από τη μόνιμη διαγραφή αρχείων.

Ακολουθήστε αυτά τα εύκολα βήματα:

  1. Εκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησής σας.
  2. Επισκεφτείτε το Dropbox.com και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας.
  3. Κάντε κλικ στο Διαγραμμένα αρχεία. Εμφανίζεται στο παράθυρο στην αριστερή πλευρά της σελίδας.
  4. Εντοπίστε το αρχείο που θέλετε να διαγράψετε οριστικά. Τοποθετήστε τον δείκτη του ποντικιού πάνω του και σημειώστε το πλαίσιο ελέγχου που βρίσκεται στα αριστερά.
  5. Στη δεξιά πλευρά της σελίδας, θα βρείτε 'Επαναφορά' και 'Μόνιμη διαγραφή'. Κάντε κλικ στην επιθυμητή επιλογή.

Pro τύπος: Έχετε πολλά βίντεο, φωτογραφίες, αρχεία μουσικής ή έγγραφα που δεν μπορείτε να παρακολουθείτε στον υπολογιστή σας; Εξαντλείται ο χώρος στο δίσκο; Είναι όλο και πιο δύσκολο να ταξινομήσετε όλα τα αρχεία σας; Μην ανησυχείτε πια. Με το Duplicate File Finder, μπορείτε να εντοπίσετε και να καταργήσετε αυτόματα ανεπιθύμητα αντίγραφα αρχείων και να διατηρήσετε τις συλλογές σας καλά οργανωμένες.

Πώς να διαγράψετε αρχεία από την εφαρμογή Dropbox στην κινητή συσκευή σας

Ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Dropbox.
  2. Εντοπίστε το αρχείο που θέλετε να διαγράψετε και πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες που εμφανίζεται κάτω από αυτό.
  3. Επιλέξτε Διαγραφή.
  4. Πατήστε Διαγραφή όταν εμφανιστεί το μήνυμα επιβεβαίωσης.

Εκεί το έχεις.

Λείπει το Windows 10 στο bootmgr

Ελπίζουμε ότι βρήκατε αυτόν τον οδηγό χρήσιμο.

Μη διστάσετε να μας αφήσετε ένα σχόλιο στην παρακάτω ενότητα.

Θα χαρούμε πολύ να σας ακούσουμε.